Documentar Istoric Online-Primul Razboi Mondial- Episodul V

Documentar Istoric online despre Primul Razboi Mondial

Documentar istoric-Primul Razboi Mondial-Inlantuita de un cadavru- Episodul V
"Frontul de Est a fost inima conflictului din Primul Razboi Mondial. Un conflict care a devastat vietile popoarelor din estul Europei, a atenuat antipatii vechi si a initiat altele noi. Un mesager al celui de-al Doilea Razboi Mondial. “N-a mai fost niciodata un razboi ca acesta, purtat cu atata furie bestiala”.

A fost un razboi rasial purtat intre teutoni si slavi, intre Germania si Austro-Ungaria, pe de o parte, si Rusia si aliata ei slava, Serbia, de cealalta parte. Intre inclestarile gigantilor erau prinsi polonezi, lituanieni, ucrainieni, croati, evrei fara tara si fara voce, fara posibilitati de aparare. A fost, de asemenea, un razboi al aliantelor extinse la extreme.

Germania, angajata cu toate fortele pe Frontul de Vest, spera ca Austro-Ungaria sa tina piept atacului Rusiei. Dar Austo-Ungaria era faramitata si slabita. Era un parteneriat cu interese diferite si cu multi inamici. Flancul estic al Germaniei era Rusia, acolo unde este acum Polonia. In sudul Austro-Ungariei se afla inamicul ei principal, Serbia. In jurul lor un cerc de tari neutre , indecise inca de care parte sa se alature.

Trupele rusesti erau binecuvantate inainte de a pleca la razboi. Un ofiter le prezenta oamenilor sai oportunitatile istorice: "Fratilor! Eternul nostru inamic, Germania, incearca sa inrobeasca Rusia, tara noastra care a fost sufocata sub presiunea permanenta a Germaniei. A sosit timpul sa terminam cu regulile lor teutonice”..."


Primul Razboi Mondial - Episodul V - Inlantuita de un cadavru -




Episodul IV -Preview | Next- Episodul VI

- Inlantuita de un cadavru -

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu