Primul Razboi Mondial - Documentar Istoric Online

Documentar Istoric online despre Primul Razboi Mondial

Primul Razboi Mondial-Documentar istoric online-Documentare Istorice Online
Documentarul isi propune sa realizeze o prezentare a Primului Razboi Mondial, care prin proportiile si distrugerile provocate a marcat definitiv intregul secol al XX-lea. Totodata este primul conflict cu adevarat global ale carui urmari a facut posibila revolutia rusa, destramarea Imperiului Otoman, Austro-Ungar si aparitia unor noi state in Europa Centrala si Rasariteana. Este razboiul in urma caruia America devenine o putere mondiala. Erorile razboiului, dar si cele ale acordurilor de pace, au dus la instalarea regimurilor autoritare in Europa si la declansarea celui de-al Doilea Razboi Mondial ...

" Parcul Kosutnjak, la marginea capitalei Serbiei, Belgrad. In mai 1914, un student bosniac, Gavrilo Princip, a venit aici cu un pistol Browning pentru a exersa tragerea la tinta. Princip avea 19 ani. Instructorul lui spunea ca nu era un foarte bun tintas. Alti studenti erau mult mai buni. De cate ori Princip rata tinta, colegii din jur radeau de el, ceea ce il facea sa planga. In padure, ferit de priviri, impusca copaci pentru a se pregati. Scopul lui era unul extrem de ambitios. Princip spunea: “Sunt adept al ideilor anarhiste radicale ceea ce insemna distrugerea actualului sistem prin terorism”.



Primul Razboi Mondial - Episodul I - La Arme (1914) -




Next- Primul Razboi Mondial - Episodul II


Primul Razboi Mondial - La Arme (1914) -

2 comentarii:

Mary spunea...

Inca ma intreb daca povestea din 1914 privind reglementarile dintre Austro-Ungaria si Serbia se mai poate repeta si in zilele noastre.

Nu sunt adepta supozitiilor - cum ar fi daca? - insa multe lucruri ar fi putut fi ocolite pentru a nu se ajunge la un razboi mondial.
Ca si acum, statele desi aliate, isi vedeau fiecare de propriile interese.

Fain documentar.

Anonim spunea...

Bun documentar, astazi se intampla evenimente similare la nivel geopolitic insa, intr-un razboi rece de propaganda media asiduu. Puterea dominanta este insa a celor care au castigat si razboiele mondiale, in frunte cu Romania.

Trimiteți un comentariu