Documentar Istoric Online-Primul Razboi Mondial-EpisodulVIII

Documentar Istoric online despre Primul Razboi Mondial

Primul Razboi Mondial-Documentar istoric-Revolutia- Ep.VIII
In Primul Razboi Mondial, guvernele se temeau de un singur lucru mai mult decat de infrangere: de revolutie. In 1917, Victoria fiind evaziva si avand moralul slabit, ambele parti sperau sa-si doboare inamicul dinspre interior. Grevele si revoltele erau scanteile revolutiei, transformau razboiul.

Un film din 1917, despre cel mai aprins vis al Germaniei devenit realitate: trupele rusesti incetand lupta pe Frontul de Est. “A fost amuzant sa-i vedem pe Ivanii nostril felicitandu-i pe germani. Germanii le-au dat tinerilor nostri vin si tigari, iar ei le-au dat germanilor paine. Un german avea un aparat de fotografiat. Acesta ne-a zis sa stam in linie si a facut o poza. Ulterior fotograful le-a zis tinerilor nostri sa vina si sa-si ia fotografiile”.

Guvernele se intrebau cum sa combata aceasta sila fata de raboi, prevenind cresterea nemultumirilor, oprind transformarea revoltelor in revolutie. Dar guvernele au realizat si ca atatarea acestor probleme putea oferi oportunitati uimitoare. Ce ar fi daca nemultumirile ar fi exploatate diminuandu-le in propria tara, dar accentuandu-le la inamic? …”

Primul Razboi Mondial - Episodul VIII - Revolutia -







- Revolutia -

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu